Sunday, August 14, 2011

Frank Welker..Sapa tu??


Tadi time nak g keja....aku ader terbaca surat khabar dan jumpa artikel menarik 'Pelakon terkaya yang tidak  terkenal"..baca pnya baca rupanya tentang seorang yang bernama Frank Welker...
so sebab nak tahu lebih lanjut aku pun mencari sumber dalam internet dan berjumpa dengan sumber asal berita..ni kat bawah ...linknyer aku dapat dari...sini
NI lah orang nyer
The showbusiness world has not been quite so amazed since Miriam Margoyles was revealed to be the voice behind the sultry babe in the 1970s Manikin cigar TV ads. Hollywood has published its league-table of the top 100 credited actors at the box office since 1980. So who are they? Well, No 3 is Tom Hanks, whose 44 movies grossed $4.4bn (£2.7bn). No 2 is Samuel L Jackson, whose 85 movies earned $5.2bn (£3.2bn). And No 1 is Frank Welker with over $6bn (£3.7bn) for 95 feature film credits.
Huh? Who? Frank Welker is a voice artist, perhaps the king of voices. He's the cat Azrael in the new Smurfs adventure, and all six penguins in Mr Popper's Penguins. He's been the voices of Soundwave and Megatron on the Transformers films. He's been both Fred and Scooby in Scooby-Doo. He's been . . . just about everyone in everything in his time. Unlike the pouting divas of the acting world, he doesn't insist on his own interpretative greatness: he can deliver exactly the effect the director wants in the recording studio – in not too many takes.

Nak bacaan lanjut pergi ke laman ini....http://www.guardian.co.uk/film/2011/aug/09/frank-welker


Komen TP : Tak sangka dengan suara jer dapat duit...so pengajaran jaga suara elok2 mana tahu leh jadi kaya macam mamat ni....untung kot....tapi kena jaga suare gak,,..jagan sebab suara kita dapat dosa..peace!!

Tuesday, August 9, 2011

Que le cheval vive en moi (May the horse live in me)


Art Orienté objet, Que le cheval vive en moi, 2011. Photo: Miha Fras
Asalamualaikum dan salam sejahtera

Art Orienté objet, Que le cheval vive en moi, 2011. Photo: Miha Fras
kalo baca tajuk kat atas, mesti ada yang berfikir sejak bila mamat ni belajar bahasa asing ni...sebenarnya ni aku ambil dari satu laman Que le cheval vive en moi (May the horse live in me) - we make money not art we make money not art: Que le cheval vive en moi (May the horse live in me) /MTIf...

Apa yang aku nampak ini merupakan satu ekperimen yang agak di luar akal fikiran....darah manusia campur darah kuda....kenkadang terpikir gak dalam benak fikiran aku .....dalam zaman teknologi semua benda nak di cuba....tak terfikir ker...diorang yang manusia adalah yang terbaik ciptaan..tak usahlah nak ubah-ubah atas dasar sains...pelik tullah....


komen Tuah; Bila takder kerja, manusia akan mencari kerja...tak kisahlah kerja tu..melanggar perintah Tuhan...semoga Allah menggampunkan dosa mereka ..dan hindari kita dari melakukan pekara sebegini......

Wednesday, August 3, 2011

RIndu..


Terasa nak baca buku ...lak..rindu dengan buku....

Tuesday, August 2, 2011

Flight Of The Navigator - Full Movie


Nak tgok cerita fiksyen zaman 90an sebelum era CGI...sekarang, so tuah cadangakan cerita kat atas...cerita ni sebenarnya khas dari disney channel, pasal alien dan time travel.

Cerita dia mungkin tunjukkan kepada bebudak zaman tu, tapi Tuah tengok jalan cerita dia menarik dan yang penting masej kekeluargaan yang di bawa. Malah penonton di sajikan pandangan masa hadapan. So sesiapa yang berminat tgoklah..Best!

Serlahkan Senyuman...Melalui gambar




Gaya Mutu Keunggulan!!
Dari kiri Abg Yazid, Abg Zul,Abg Emi and Napi
Ok! Senyum!
Baris dapan Dari kiri -Kak Laily,kak su,kak Lin, Kak Zai, Seha dan Kak Susi



Semalam, orang pejabat tuah pakai baju baru rasmi diorang so .....tuah di berikan tugas ambil gambar...maka ini lah hasil....nyer....hehe

Dari kiri Abg Yazid, Abg Zul,Abg Emi and Napi

Monday, August 1, 2011

Jauh di dalam hati


Jauh dalam hatiku ada satu ayat "Bila kita cinta dan sayang kat orang tu, tak semstinya kita akan dapat dia"
Betul jugak kata-kata itu.....Biarlah ...dan
kita harus bersyukur dengan apa yang ada.....

Ku pegang akan ayat itu, Bagi yang membaca jangan membuat andaian awal, pada yang memahami....sekadar senyuman kuberi....

Sekadar dari jauh mengetahui, betapa bahagianya dia, sudah mencukupi ......
percaya yang tuhan telah menetapkan sesuatu pasti ada hikmahnya....

ku besyukur dengan pa yang Kau berikan.....