Tuesday, October 26, 2010

If we look from the title above…korang mesti pelik (tapi kepelikan ni hanya pada mereka yang tak tahu what is actually Low carbon society. )….pada yang baru mendengar benda meh aku cerita….hurm senang cakap ni tentang ilmu kesedaran tentang pa yang telah berlaku di dunia ni ..berkaitan alam sekitar..korang pernah dengar kan pasal Global Warming, Green Technolgy, Hybrid Car….and also my favourite key word that are IGCS(integrated Gastification system Combine cycle…. CCS(carbon capture and storage)……sedar tak sedar pa sahaja yang kita lakukan seharian boleh effect kepada bumi yang kita duduk atas dia ni ..tanpa terapung dengan bantuan Gravitilah ..haaa….kan aku dah masuk sains da…..

Actually the reason I wrote this blog, are to show you one step on how to make the coal become cleaner….because coal actually can give pollutant to the environment ….and the most common pollutant  environment are the Carbon monoxide that are the byproduct of the process. Hurm after...this I will show ur guys my slide presentation that I do and bentang ….tadi pagi….so enjoy the slide….for those nak cari maklumat Pasal Low carbon Society just type in the internet u will find many article on it..

And today is the last class for LCS and I would like to thanks to Mr Chow Loon Wai and also to Prof Dr Ho for sharing the idea about the concept on low carbon society….it such an honor to get the knowledge from both of this lecture…..

Pas ni..tegok gambar pulaklah k…enjoy all the gambar..

Ni nota key word yang aku tulis











P/s :untuk persoalan diatas..ia takan berakhir..selagi kita hidup di dunia ni…so jangan procrastinating …kalo tak dunia akan berakhir…dan pada waktu itu jangan pulak kita menagis atas penyelasan ..kerana ia tidak berguna..da…

No comments: