Friday, May 29, 2009

Alumni sekolah

sebenarnya pe tujuan alumni??
Hurm bagi pandangan mataku yang tak lah terang sangat tapi bolehlah untuk melihat,
alumni ditubuhkan adelah untuk membantu dan menasihat bekas sekolah.Jika mereka mempunyai cadngan yang bernas mereka boleh menyuarakn pendapat mereka .Tak salah untuk mendengar,mereka memberi cadangan manelah tahu ade yang boleh di gunakan pada mase hadapan.

selain itu dengan adenya alumni,seseorang boleh terus tahu dengan pe yang berlaku terhadap sekolah itu.sebagai contoh mereka boleh tahu sape guru yang telah berpindah sape guru yang baru masuk ..program pe yang sedang atau telah berlaku...banyak lagi benda yang boleh mereka tahu tentang perkembangan sekolah .selain tu dengan adenya perkembangan dunia IT,para alumni dapat megakses dengan mudah benda2 seperti ini.

huhuhu aku bercakap macam nak mengalah ape dah....
saje je nak buat entry macam ni
boring gak kadang2
lagi pun sekolah lame aku nak buat alumni tu yag tetiba nak bagi
pendapat hehe
tak tahulah pendapat aku ni masuk di akal atau tidak
main buat je ni
huhu

1 comment:

panod said...

salam...

skolah ko bkn ke br lg?
xkn dh ad alumni kot
bese nye alumni ni wat 4@5 years after 1st batch grad SPM dr skul..
time tu ble ekonomi ex-student tu dh stabil br leh tubuh alumni
br leh bantu adik2...