Saturday, March 28, 2009

Planner,Tanah runtuh,Hikmah...kaitannya?????






asalammualaikum
sekali lagi aku nak membebel nanti takde time lak....mase tengah ade mood ni yang best membebel...nanti satu time tu ank tekan keyboard laptop pun dah malas tau...hahahaha
ari ni aku nak membebel pasal rumah...sebab pe ...aku ngah lukis paln rumah tahn terlintas dalam kepala otak aku dan akal yang di beri tuhan,nape lah kita tak band je dari dulu pembinaan rumah kat atas bukit ke atas gunung ,lereng bukit ke...ni semua nak menempuh maut di tangan sendiri ...
hurm sapelah yang pepandai meluluskan plan tu... kejadian kat bukit antarbangsa tu dah meragut banayk nyawa..kalo harta tu takpe lah jugak boleh cari balik..ni kalo nyawa nak cari kat ne??takan nak mintak ngan tuhan balik....pergh bersirap pulak darah aku,ni lah kata orang planing tak menjadi..pas kejadian tu mulalah orang tunding sana sini cari kambing hitam untuk di persalahkan,mase  buat ari tu tak pikir nusibah dah kena baru nak terngaga....
otak tak guna ,akal pun tarak guna,bila nampak duit semua jadi gelap mata
ni lah manusia zaman sekarang .material semata-mata.
kita sebagai orang islam yanng mempunyai iman dan akal mesti tgk sebagi dugaan dan bnayak hikmah di sebaliknya.seperti kejadian tsunami yang berlaku di Indonesia.kita ambil ikhbarnya bukan dijdikan bahan untuk mengaut untung,pikirkan nya sebagai amaran daripada tuhan.

wallhualam
p/s: Jadilah planner n arkitek yang beriman  
        huuhu

No comments: